Kaczka w Azji

Kaczka w Azji

Kaczka to potrawa doceniana przez Europejczyków. Często serwowana jest z jabłkami, pomarańczami i cynamonem, a także z konfiturami czy owocami leśnymi. Przyrządzona w stylu azjatyckim z groszkiem cukrowym, makaronem pszennym i migdałami odkrywa przed nami nowe smaki. To wszystko przyprawione odrobiną kardamonu, anyżu, galangi czy sosu rybnego nadaje potrawie wyrazisty charakter. Mięso kaczki wysmażone na woku z wierzchu jest chrupkie, a w środku soczyste.

Przepis i zdjęcie: Paweł Paszek Pietruch

Różnorodność smaków – oto sekret tej potrawy. Zwolennicy kaczki poszukują jej kolejnych odsłon. My skupiliśmy się na tych orientalnych, przygotowując warsztaty smaku kuchni azjatyckiej. To podróż kulinarna przez Tajlandię, Malezję, Singapur i Indonezję.

img

Related posts

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *